7 Ocak 2018 Pazar

Kahvaltılık az yağda kızarmış patates


Kahvaltıda patates kızartmasına kim hayır diyebilir ki? Ama yağlı gelir,sağlıksız olur,ortalık kokar diyerek çok nadir yaparız.Çoğu zaman pazar kahvaltılarında :)
Bu pratik öneriyle dilerseniz her gün rahatlıkla patates kızartabilirsiniz.

Öncelikle patatesi halka halka doğruyoruz,biraz yıkayıp süzülmesini bekliyoruz,ya da bir bezin üstüne alabilirsiniz.
Daha sonra yapışmaz tavamızı biraz kızdırıp çok az yağ gezdiriyoruz,yağ kızdıktan sonra patates dilimlerimizi diziyoruz.Biraz tuz da gezdirebilirz.


Bu şekilde biraz kızardıktan sonra altını hafif kısıp kapağını kapatıyoruz.


Bir kaç dakika bekleyip aynı işlemi diğer yüzü için de yapıyoruz.


Patateslerimizin dışı çıtır içi yumuşacık olmuş oluyor.Hem az yağda hem daha az kokusuz hem de kısa sürede lezzetli patateslerimiz sofraya hazır.Böyle anlattığıma bakmayın çok basit ve pratik oluyor.Ayrıca geride yanık kızartma yağı kalmamış oluyor.Deneyeceklere afiyet olsun.

Şimdilik yine bu kadar arada ufak tefek bilgilerle,tariflerle,hobilerle kısacası her telden yazılarla burada olacağım:) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuz için çok teşekkür ederim,bloguma yine beklerim:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...